Världens godaste äggakaka!

Improviserad middag idag igen. Äggakaka med spenat, ost och keso. Jösses vad gott det var! Jag älskar mig själv när jag lyckas svänga ihop en god middag på det jag har hemma. Det här receptet var värt att spara, så jag delar med mig av det här.


Ganska dåliga bilder, men bättre än inga bilder alls ;)


(1 portion)
Ingredienser:
Spenat, fryst tre "nystan"
Keso, en matsked
Riven ost, en näve
2 ägg
1.5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
0.5 dl bovetemjöl
salt
peppar
chili
muskot

Tillagning:
  • Tina spenaten. Mixa med mjölken tills spenaten är finfördelad.
  • Tillsätt keso, ost och ägg.
  • Rör ner bakpulver och mjöl, krydda.
  • Låt gärna smeten stå en stund och vila/svälla.
  • Smält en klick smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Peta och stick i smeten med stekspaden så att lös smet kan rinna till botten, tills kakan blivit krämigt stelnad. Lossa den försiktigt med stekspade från pannan och vänd upp den på platt steklock eller stor tallrik.
  • Smält en ny liten smörklick i pannan och låt kakan glida ner för att få färg på andra sidan också.

Kommentarer
Postat av: Dennis

Ja det tycker jag absolut du ska testa på! Hehe, dock är ju inte jag en sådan specialist då jag bara dricker det :P Men att lära sig koka riktig te är något man gärna vill lära sig utan tvekan!

2010-11-13 @ 05:15:58
URL: http://withyen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0