Skivstång, 75 minuter!

Japp, då har man varit på ett skivstångspass i 75 minuter! Jodå, det känns! Och så ska det vara :) Det är så skönt att känna att man gjort nån nytta på träningen. Har varit duktig och fyllt på depåerna igen också: två stora glas vatten och en rejäl bit hemlagad lax- och räkpaj. Mums!


Träningen i full gång

Äntligen känner jag att jag kommit igång på riktigt med träningen. Julen är avslutad och man behöver inte sitta och trycka i sig prinskorvar, skinkmackor och choklad. Jaja... man behööver väl inte göra det under julen... men det är svårt att låta bli. Eller? ;)

I alla fall, nu har jag nånting inbokat nästan varje dag. Igår var jag på ett boxpass, riktigt roligt! Idag ska jag på skivstång/bodypump. Brukar kännas dagen efter, mest i baksidan lår. På mig! När min mamma går på de passen brukar hon mest känna av det i armar och axlar säger hon. Skumt!

Hur undviker du träningsvärk

Ett av det viktigaste momenten i ett träningspass är uppvärmningen. Lederna smörjs, cirkulationen ökar och syretransporten till musklerna förbättras. Det gör i sin tur att risken för skador minskar och träningsvärk förebyggs.

Nedvarvning är ytterligare ett moment som bör ingå för att minska träningsvärken. Det räcker med att jogga eller gå i lugnt tempo i cirka fem minuter.

Viktigt att tänka på är att aldrig överraska kroppen. Ska du precis börja träna efter en längre tids uppehåll, bör du vänja kroppen successivt. Börja med lite lättare vikter eller kortare löpsträcka för att sedan bygga på träningspass för träningspass. Även om du anser dig vara vältränad kan du få träningsvärk. Det räcker med att du gör en övning där du engagerar muskelgrupper du inte brukar träna för att värken ska komma dagen därpå. (http://www.netdoktor.se/traning-kost/?_PageId=386)

RSS 2.0