Jamie's Italian

Åt middag på Jamie's Italian igår kväll. Vi fick vänta en liten stund på bord, men då kunde vi gå ner i deras bar och ta en drink före maten. Inte fasligt dyrt, strax över £5. Maten var inte farligt dyr heller. Med tanke på namnet på restaurangen hade det kunnat vara löjligt höga priser - folk skulle gå dit ändå. Vi åt en ganska tidig middag, så det var inte svårt att få ett bord även om vi fick vänta en liten stund. När vi skulle gå, däremot, var det låång kö utanför restaurangen. Och det regnade. Förstår mig inte på folk som orkar stå kvar och vänta då. Jag menar, visst maten var god. Men det var inget speciellt. Jag åt dagens special som var lammragu med pasta. Gott, men inte spektakulärt.


Dadlar

satan vad gott det var med dadlar. Jag köpte en påse hackade torkade dadlar i hälsokostaffären idag. Tänkte att det skulle vara ett nyttigt snacks att ha hemma. Sen blir det ju inte alltid som man tänkt sig. Påsen på 250 gram var slut innan jag kom hem från min shoppingtur. Jag kunde inte sluta äta när jag väl hade börjat. Antar att även naturligt socker får mig fast. Och jag som trodde att jag skulle kunna göra nyttigt godis till jul, med dadlar och rå kakao och kokos... men jag får väl försöka äta lite mindre av den vanliga konfekten istället. Eller så gör jag den nyttigare varianten och får åtminstone inte i mig allt det raffinerade sockret.

Ett tips om du vill hitta produkter som är lite mer nyttiga än de vanliga man kan köpa i lokala matvarubutiken:
http://www.reneevoltaire.se/

Soliga höst

Idag hade vädergurun lovat regn hela dagen. Men gurun hade fel! Det är världens finaste höstdag. Blå himmel, sol och vackra löv överallt. Det enda som saknats under dagen är ett mysigt café att slinka in på efter en långpromenad i mysiga höstkläder. Önskar att jag var i Stockholm och kunde tagit en runda på Djurgården. Men det är fint här där jag är också!


Dagens middag kommer att bli spicy kalkonburgare med bröd. Hemgjord såklart! Har dessutom en kesolasagne i ugnen just nu - måste ju fixa mat för veckans matlådor också. Har aldrig testat keso förut, jag har inbillat mig att det ska vara riktigt vidrigt. Men nu när jag smakade (innan jag fyllde lasagnen med det) insåg jag att det smakar nästan som fetaost. Inte äckligt, gott :)

Kycklingfile med timjankryddat potatismos och ugnsrostade morotsslantar

Dagens middag!!

Visst låter det gott? Och gissa om det var enkelt att göra. Kycklingen hade jag redan färdigstekt i frysen, så den var bara att ta fram och tina i micron. Potatismos har jag (pinsamt nog) aldrig gjort. Nu gjorde jag det, och det var jättelätt och jättegott. Jag kokade potatis tills den var mjuk. Mosade den. kryddade med salt, peppar och timjan samt hällde i en skvätt mjölk. Rörde ihop allt, och vips hade jag gjort eget timjankryddat potatismos. Morosslantarna gjorde jag genom att skiva en morot, lägga bitarna på en plåt och så in i ugnen ca 15-20 minuter.

Mums!

Har tyvärr ingen bild på min delikata måltid, men jag är grymt nöjd med resultatet.

Up and running

Hej!

Första inlägget i nya bloggen. Äntligen har jag tagit tag i det här och skaffat mig en blogg. Jag inspireras av att läsa modebloggar och hälsobloggar, men samtidigt som jag fascineras över allt som skrivs börjar jag tröttna. Jag har tröttnat på medias ständiga rapporter om olika dieter och träningstips blandat med annonser om bantarpulver och proteinshakes samt uppmaningen om att vi duger som vi är. HUR, kära vänner, får man det här att gå ihop? Det ska vara okej att se ut som en vanlig människa, men man borde ändå köpa lite dietpiller och göra magövningar för att gå ner 4 kilo på två veckor.

Jag blir också väldigt förvirrad när jag försöker äta "bra". Vissa säger en sak, andra en annan. Så hur vet man? Bör jag äta kolhydrater eller inte? Är proteintillskott nödvändigt eller farligt?

Min slutsats är att om jag äter varierat och hälsosamt (dvs lagar maten själv och undviker hel- och halvfabrikat) så mår jag bra. Jag tränar det jag tycker är roligt, och fokuserar inte på att tappa ett kilo här eller där.

Så vill jag leva! Det är svårt, men jag försöker!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0