Snart är det jul!

Det snöar och snöar. Och det är kallt. Men jag gillar det! Det är vinter. Riktig vinter :)

Bara några dagar kvar till julafton, och jag har redan inhandlat alla julklappar. Jag har till och med slagit in alla. Känner mig duktig. Och vet ni? Jag har dessutom gjort köttbullar och saffransbiscotti. Men inläggningen av sillen fick mina föräldrar ansvara för.

Nu ska jag strax iväg på en liten promenad för att få lite frisk luft.  -10 grader, så det blir långkalsonger och ylletröja!

Nybakat



Koll så fint det blev, mitt surdegsbröd! Tyvärr var det lite för lite salt i degen, så det blev inte riktigt så smakrikt som jag hoppades. Men jag har en ny deg på jäsning nu, och jag följer det här receptet:

På kvällen
60 g (1/2 dl) rågsurdegsgrund
200 g (2 dl) ljummet vatten
120 g (2 dl) rågmjöl

Rör ihop alltsammans, täck med lock eller plastfolie och ställ lite lagom varmt under natten (sisådär 22–25 grader, 8–12 timmar).

Morgon/förmiddag
Surdegen från gårdagen
450 g (4 1/2 dl) vatten
2 g (2 krm) färsk jäst
240 g (4 dl) kamutvete
600 g (10 dl) vetemjlöl special
50 g (2 msk) honung
18 g (3 tsk) salt

Rör ihop alltsammas i en bunke och låt vila 45 minuter.

Vintrig promenad






Surdeg på G

Nu ska här bakas surdegsbröd så det står härliga till!  Fick en startad surdeg igår som jag har matat nu. Ska få stå till sig ett tag och sen blir det bak! Var länge sen jag testade att baka med surdeg, och jag fick inte riktigt till segheten eller de stora hålen. Ska använda hushållsassistent att knåda degen den här gången. Wish me luck!

Dagens träning

Idag har jag varit på jympa, ett medelpass. Det är så härligt! lite jobbigt är det med kylan ute eftersom man måste ha så mycket kläder på sig till och från jympan. När det är -15 grader går i alla fall inte jag ut utan långkalsonger. Men vet ni? Den här lokalen har bastu. Så efter ett jympapass går man ner i omklädningsrummet, duschar och sen in en stund i bastun. Riktigt skönt!!

Tanken var att jag skulle gå på skivstång ikväll också, men jag känner mig inte helt fri från förkylningen. Kände under jympapasset att jag inte var på 100% konditionsmässigt, och jag känner lite svag huvudvärk. Så trots att det tar emot jättemycket att låta bli träningen - eftersom det är så roligt - är det nog lika bra att ta det lugnt. För, som jag sagt förr, jag vill inte gärna dra på mig en hjärtmuskelinflammation.

En vinterpromenad på 40 minuter blev det nyss i alla fall. Kunde inte hålla mig helt träningsfri i afton ;)

RSS 2.0